Sastojci
Biskvit:
- 2 jajeta
- 1/2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 vanil šećer
- 1/2 čaše (od jogurta) ulja
- 1/2 čaše (od jogurta) mleka
- 50 g kokosa
- 50 g palente (ili kukuruznog griza)
- 100 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike grčkog jogurta
Fil:
- 100 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera
- 1/2 dl mleka
I još:
- 30 g badem-listića (blanširani)
- 1 kašičica margarina
Priprema
- Penasto izmutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom.
- Dodati mleko i ulje, pa nastaviti lagano mućenje 30-ak sec.
- Dodati kokos, palentu, brašno i prašak za peciv i sve lagano sjediniti prevrtanjem drvene/plastične špatule dok se dobro ne sjedini.
- Dodati grčki jogurt i još malo mešati.
- Malu vatrostalnu posudu (otprilike prečnika 15x20) namazati margarinom (dno i zidove).
- Sipati polovinu smese i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180-200'C i peći 10-ak min.
- Izmeŝati mak, šećer i mleko (da ne bude grudvica). I premazati preko zapečenog dela biskvita. Vratiti u rernu na 2min da se i taj deo zapeče.
- Preko sipati preostali deo, poravnati, posuti listićima badema.
- Vratiti u rernu na još 10-ak minuta da se peče.
Коментари
Постави коментар