Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?

 

Ako volite jela sa kupusom, ovo će vam se sigurno svideti.


Potrebno je:


100 g suve slanine

mala glavice mladog kupusa

1 krompir

malo ulja

2 kašičica belog luka (granule)

mleveni biber

malo mlevene paprike

suvi začin

2 jaja

200 g kisele pavlake

100 g kačkavalja seckanog

Priprema:

Listove slaninice ispržiti dodati i malo ulja, pa kad zarumeni ubaciti na rezance mlad kupus i propržiti. Dodati i jedan krompir na listiće. 


Ubaciti beli luk, mleveni biber i mlevenu papriku i kad se malo proprži i omekne ubaciti u manji podmazan pleh. U pavlaku dodati jaja i na kocke kačkavalj. Preliti kupus i protresti da spadne pavlaka na dno.


Peći na 220 stepeni C 30 minuta. Prijatno!

Коментари