Anina slana torta neodoljivog ukusa!

 

Ana Anđelković ima 38 godina i mama je devojčice od 5 godina. Nije bila neki ljubitelj kuvanja, ni kuhinje kada je bila mlađa, a onda je nekako to spontano došlo, kada je dobila ćerku.Kako je ona rasla, tako je i njeno interesovanje za pomaganje mami u kuhinji raslo, a zahvaljujući njoj postala je pravi majstor! @anakitchen.online


Sastojci Količina

ZA KORU: 

jaja 6

brašno 6 kašika

narendane tikvice 400 g

prašak za pecivo pola kašičice

so pola kašičice

ZA NADEV: 

sirni namaz 400 g

kisela pavlaka 180 g

majonez 20 g

so pola kašičice

svinjska pečenica 200 g

edamer 100 g

Kako pripremiti

Tikvice narendati, posoliti i ocediti ih. Razdvojiti belanca od žumanaca, pa belanca sa prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg. U drugoj činiji umutiti žumanca, so i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati narendane i oceđene tikvice i dobro promešati. Na kraju, u tu smesu u nekoliko navrata dodati sneg od belanaca, mešajući špatulom kako smesa ne bi pala već ostala vazdušasta. Pleh obložiti pek papirom. Na papir sipati pripremljenu smesu za koru, poravnati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Pečenu koru ostaviti u plehu da se ohladi a zatim iseći na tri jednake trake.


U činiju staviti sirni namaz, pavlaku, majonez i so i kratko izmiksirati da se poveže. Pripremiti tanko isečenu svinjsku pečenicu. Poslužavnik obložiti pek papirom. Na njega staviti prvu koru odnosno traku. U debljem sloju premazati je nadevom od sira. Preko njega poslagati pečenicu. Preko nje u tankom sloju namazati nadev od sira kako bi se gornja kora bolje "zalepila" za donji sloj. Preko toga staviti drugu koru i ponoviti postupak: premazati sirnim nadevom i složiti pečenicu pa je blago premazati. Na kraju, staviti treću koru i nju u tanjem sloju premazati nadevom od sira jer se preko nje, kada se torta rashladi, posipa narendani kačkavalj. Slanu tortu servirati dobro rashlađenu.

Коментари